Nätverksträff Det nya styrelsearbetet
Värd

@Delphi

Tid

17 maj 18:00

Women for Leaders Network - Det nysa styrelsearbetet  

Norges nationaldag firade vi i Delphis nya fina lokaler där vi diskuterade kvällens ämne ”Det nya styrelsearbetet” tillsammans med massor av fantastiska WfL medlemmar.  I samma anda som i Women for Leaders tror vi att det kommer att behövas ett modernare synsätt och ett hållbart ledarskap där balanserade styrelser arbetar agilt mot rörliga mål. Det går helt enkelt inte att arbeta på samma sätt idag som historiskt med de krav som ställs i vår snabbföränderliga värld.

Kvällen bjöd på en interaktiv paneldiskussion där Charlotte Sundåker, Anna Tham, Monica Lingegård , Caroline Sundberg  och Jeanna Rutherhill delade med sig av sina tankar. Alla dessa coola kvinnor har spännande karriärer och sitter själva med styrelsearbete. De var otroligt generösa och delade med sig av sina egna erfarenheter under diskussionen.

Som alltid fanns det även utrymme för nätverkande och vi vill tacka alla medlemmar som deltog under eventet. Vi vill också rikta ett stort tack till Delphi och de fantastiska kvinnor som deltog i paneldiskussionen. Vi hade en trevlig, och inspirerande kväll som gav mycket ny kunskap och nya kontakter.

En sak vi tog med oss:  Styrelsearbetet bör och moderniseras och att det finns väldigt många kompetenta kvinnor som vill och kan ta plats i styrelser.

Talare:

Charlotte Sundåker

Charlotte har varit marknadschef på Hyper Island och tillförordnad VD. Sedan en tid tillbaka är Charlotte styrelseledamot i Svenska Filminstitutet, Nextory, Papilly, Telegram Studios och Wise Group.

Anna Tham

Anna är grundare av strategikonsultföretaget Heroes of Brand and Business Innovation där hon bl a arbetar som förändringsstrateg och även är styrelseordförande. Hon är en erfaren förändringsstrateg som hjälper företag att ta fram visioner och strategier och att hitta en väg framåt som blir bestående. Hon har erfarenhet från olika strategroller från bl a Avega, Ziggy Change, Honeywell och IBS.

Monica Lingegård

Monica är VD för Samhall. Hon har prisats för sitt ledarskap i personalintensiva företag och blev utsedd till årets VD 2015. Samhall är en av Sveriges största arbetsgivare, där uppgiften är att erbjuda funktionsnedsatta riktiga jobb. Monica är styrelseledamot i bl a Rymdbolaget, Almega, Orio och Humana.

Caroline Sundberg

Caroline Sundberg är specialiserad inom IT-rätt och biträder klienter med kommersiella avtal, immaterialrätt, IT-projekt, outsourcing, integritetsskydd, Internet och komplexa tjänster. Caroline har stor erfarenhet av att arbeta med såväl globala storföretag som ägareledda företag och ”start-ups”

Jeanna Rutherhill

Jeanna är grundare av Women for Leaders. Hon har dessförinnan över 10 års erfarenhet från den digitala världen, bl a över 10 år från Google där hon har haft olika chefspositioner och var tidigare VD för en av Sverige bästa digitalbyråer, Ziggy Creative Colony. Jeanna sitter i styrelsen för Softronic (SOF), Lrf Konsult och Heroes of Brand and Business Innovation.