Nätverksträff Hackathon
Värd

@Nordic Morning

Tid

16 maj 17:30

Women for Leaders Network event - Hackathon  

På denna nätverksträff testade vi en metod som används för att hitta nya lösningar på kundutmaningar och problem – ett Hackathon där fokus låg på skapande och kreativitet.

Problemet vi presenterade löd “Hur kan vi med hjälp av digitala verktyg öka jämställdheten i organisationer?”  Alla deltagare parades ihop i grupper och arbetade tillsammans utifrån Design Thinking-metoden, en metod där nyckeln ligger i att hitta lösningar bl a genom att definiera problemet bakom problemet.

Vi är otroligt stolta över hur många fantastiskt bra lösningar som grupperna presenterade under kvällen och hoppas att samtliga kan förverkligas inom inte en allt för avlägsen framtid. Vi är också glada att höra att många upplevde Hackathon som en kul och spännande metod. Slutligen vill vi tacka Nordic Morning  och Anne Årneby för ett roligt och nytänkande samarbete.

En sak vi tog med oss:Vi fick lära oss en ny metod för problemlösning.

Talare

Anne Årneby

Anne Årneby är koncernchef/CEO på Nordic Morning Group sedan Januari 2017. Anne brinner för förändring och att lyfta fram både människor och bolags utvecklingspotential. Det går som en röd tråd genom hela hennes karriär och hon harbland annat jobbat för Telenor, H&M, IKEA, ComHem, NK, Bisnode och Skellefteå Kraft. Hon har även satt Stockholm på världskartan som "The Capital of Scandinavia"