Nätverksträff Kvinnor, makt och pengar




Värd

@ABG Sundal Collier

Tid

20 september 18:00

Women for Leaders Network event - Kvinnor, makt och pengar  

Under höstens första nätverksträff som presenterades i sammarbete med ABG Sundal Collier och deras stiftelse Women in Finance, bjöd vi in sex stycken framstående kvinnor i finansbranschen för att tala på temat “kvinnor, makt och pengar.”

Två och två fick talarna berätta om deras roll i branschen utifrån sina olika perspektiv. Andra Farhad “Börshajen” och Sandra Bourbon “Framtidsfeministen” pratade om privatekonomi och sparande, Eva Trouin och Liza Nyberg diskuterade sina erfarenheter från att vara ledare i finansbranschen och Charlotte Sundåker tillsammans med Linda Waxin pratade om deras thinktank “Ownershift” med syftet att motivera kvinnor att äga mer. Vi vill rikta ett  stort tack till alla talarna som verkligen bjöd på sig själva och sina resor.

Allt som allt blev det  ett otroligt lyckat event med spännande diskussioner och mycket energi. Vi är väldigt glada att vi tillsammans med ABG Sundal Collier och Women in Finance fick lyfta upp de problem som faktiskt finns i finansbranschen, och riktar ett stort tack till dem båda. Vi vill också tacka alla fantastiska deltagare som bjöd på en stor dos energi och vi hoppas att ni utnyttjade nätverket under kvällen och fick kontakt med några nya medlemmar!

En sak vi tog med oss:

Att ta referenser på chefen!

Talare:

Andra Farhad

Andra Farhad är VD för Börshajen och har verkligen tagit finanssverige med storm. Under 2018 har hon blivit utsedd till Årets stjärnskott, en av framtidens ledare och har anordnat finansevent som dragit fulla hus på Hovet och i Globen. Nu siktar hon ännu högre inför framtiden och kommer inte sluta jobba hårt förrän hela Sverige har börjat spara.

Sandra Bourbon

Sandra Bourbon brinner för en jämställd framtid och påverkar genom att investera i jämställda bolag, verka för fler kvinnor till börsen och erbjuda ett jämställt månadssparande för alla. Hon arbetar också som managementkonsult och hjälper bolag att bli mer lönsamma genom jämställdhet och mångfald.

Liza Nyberg

Liza förenar ett starkt entreprenöriellt driv med erfarenhet, kompetens och förståelse för bankverksamhet och det regulatoriska ramverk som omgärdar verksamheten. I Lizas tidigare uppdrag bl.a. som CEO för Collector, Landshypotek Bank, mjukvaruföretaget Emric, Skandiamäklarna och Danske Banks hypoteksinstitut, har hon påvisat en stark förmåga att framgångsrikt driva tillväxt och förändring.

Eva Trouin

Eva Trouin har varit i finansbranschen i hela sin karriär. Närmast kommer hon från Nordnet där hon varit Sverigechef. Inom kort börjar hon sitt uppdrag i Swedbank med att transformera privatmarknaden i rollen som Privatmarknadschef. Eva är även en tidigare deltagare i Women for Leaders Premium Leadership Program.

Linda Waxin

Linda Waxin är grundare av Ownershift, talent tech-entreprenör och har en raketkarriär inom PR-branschen bakom sig. Vidare har Linda byggt ett AI-bolag som heter Matching ID och som handlar om hur talangsourcing kan bli mer effektivt och där talangerna får makten.

Charlotte Sundåker

Charlotte Sundåker är en av grundarna till Ownershift som uppmuntrar kvinnor till att äga. Vare sig det handlar om land, fastigheter, kapital eller bolag är målet att ägarskapet ska vara mer jämt fördelat mellan män och icke-män. Hon har tidigare varit VD på Hyper Island och sitter idag med i flertalet styrelser.