Nätverksträff Mode och karriär
Plats

SEB, Mäster Samuelsgatan 32

Tid

12 februari 18:00


Läs mer & anmäl dig

Mode och karriär  

Den 12:e februari är det dags för nästa nätverksträff med Women for Leaders Network.

Temat för träffen är mode och karriär då vi förstås kommer få olika stiltips för olika situationer i karriären men också lyssna på en intressant modeskapare och delta i spännande diskussioner.

Läs mer här:
https://women-for-leaders-network-mode-och-karriar.confetti.events

Talare

Jenny Holmén / Modeskapare

Jenny Holmén levde juristliv i London och saknade feminina affärskläder för kvinnor. Det fick henne att lämna karriären och starta märket Marville Road.”Jag vill klä kvinnorna, inte bara sälja kläder till dem. Det är framtiden i den här branschen. Aktiva kvinnor med massor av järn i elden måste ständigt prioritera saker framför andra för att hinna med allt de vill i livet”, säger Jenny Holmén och påpekar att Marville Road tillverkar allt mer accessoarer för att plaggen enkelt ska kunna kläs upp och ned.”Kläderna är tidlösa och mina kollektioner består av allt fler basmodeller som alltid ska finnas på lager. Det hoppas jag ska leda till mindre behov av rea och mindre slit- och slängkultur. Här måste branschen förändras och bli sund igen.”

Cecilia Grahn / Entreprenör och butiksinnehavare

Cecilia Grahn har gjort en lång karriär som chef och ledare inom immaterialrättsbranchen. Sist som HR direktör i Zacco fram till 2009. Hon valde då att helt byta spår. Sedan 2005 fanns en modebutik i Lidingö Centrum som hette Saracecilia. Hon och yngsta dottern Sara brukade skoja om att det var deras affär för att den hette som dom. 2009 fick hon reda på att butiken var till salu. Hon var i fas att lämna mitt jobb och kunde inte släppa idén om att ta över. Det hela gick snabbt och hösten 2009 var hon ägare av Saracecilia. Tänk att fatta ett stort affärsbeslut baserat på ett namn!! Det bästa jag gjort, säger Cecilia

Pauline Längbo / Grundare/VD

Pauline Längbo driver företaget Gabrielle BY P. Hennes intresse för mode och business började tidigt och redan från barnsben har olika bolagsidéer skissats fram. Det var under sommaren 2017 som idén föddes att hon fick skapa axelremmar som kan förnya, uppgradera och göra en gammal väska unik. Axelremmarna är designade likt ett smycke och den eftertänksamma processen av djurvänliga material gör varumärket helt ”veganskt”, detta reflekterar Paulines intresse för djur, miljö och hållbarhet. Pauline har döpt varumärket efter sin syster, Gabrielle. Hennes systers mod att våga uttrycka sig själv genom mode har fått sätta tonen för varumärket. Syftet med produkterna representerar just detta, att ge kvinnor möjligheten att vara personliga, uttrycksfulla och föränderliga genom användningen av Gabrielle BY P’s veganska accessoarer. För Pauline har det varit viktigt att skapa produkter som inte bara kommer med bra utformning och toppkvalitet, utan även är skapade med utgångspunkt från hjärtat och med starka värderingar som grund.