Intervju med Victoria Sundberg

Intervju med Victoria Sundberg - Affärsområdeschef Card & Mobile Payments, Crosskey 

Vad gjorde att du sökte till programmet? 

Jag sökte till programmet för att jag tyckte att kombinationen av teoretisk utbildning, ett starkt nätverk och mentorskap var ett väldigt starkt erbjudande.

Jag ville utvecklas i mitt ledarskap och letade efter en utbildning som matchade mina tankar kring den moderna organisationen och där jag skulle framtidssäkra mitt ledarskap. Jag fick även starka rekommendationer att det här kunde vara något för mig, vilket var helt rätt.

Vilka utmaningar har du i din roll och ditt företag i dag? 

Att vara en systemleverantör i dagens snabbrörliga IT-landskap ställer höga krav på organisationen. Det gäller att kunna leverera högt värde i snabbt tempo i nära relation med kunderna. För att kunna leverera på de kraven krävs ett starkt ledarskap, effektiva arbetssätt och en kultur där kunden är i fokus och där arbetstagarna trivs.

Mycket av de här sakerna gör vi i vår organisation idag, men mycket kan även bli lite bättre. Det är en utmaning att vara den vassaste systemleverantören inom vår nisch och de globala jättarna utmanar oss ständigt. Här har vi en viktig roll att vara den snabbfotade motvikten till dessa jättar. Vi ska vara ett alternativ för dem som vill ha smidig och flexibel aktör som skapar värde tillsammans med dem. En otroligt rolig positionering att på marknaden men också väldigt utmanande.

Vad utmärker just det här programmet? 

Det engagemang co-designers lägger in för att knyta utbildningen nära det verkliga ledarskapet. De delar med sig av sina tricks och knep, de utmanar och ifrågasätter och de agerar förebilder.

Kombinationen av teori och praktik är perfekt, men det som verkligen gör att man älskar programmet är den fantastiska gruppdynamik och grupptillhörighet ni lyckats skapa. Gruppen är en trygg plats där man får lyfta svåra diskussioner och utvecklas tillsammans.

Vilken direkt nytta kan du se att du får med dig till din organisation och till dig själv? 

Jag har utvecklats såväl personligen som professionellt under programmet. Jag är en mer självsäker ledare där jag grundar mitt ledarskap i en trygg värdegrund.

Jag har även fått många verktyg för att skapa starka team och driva förändring visionärt  och värdestyrt. Jag har även fått en nätverk av fantastiska kvinnor samt förebilder för den ledare jag vill vara.

Vilka ska gå programmet tycker du? 

Det här programmet är för kvinnor med ambition och vilja att driva förändring. Det är bra om du har ett eget team som du kan öva på, för du kommer att få öva mycket.

Det är även bra om du har bolagets förtroende att få arbeta med bolagets strategi , värderingar och måluppföljning. Programmet är otroligt bra, gå det om du vill lära dig leda framtidens organisationer och om du vill ha vänner för livet.