En julkalender i sann pay-it-forward-anda

1 December 2020

#WfLJulkalender 

WfL's julkalender 2020 

Det är den första december, och det innebär att vi är många som längtansfullt nu äntligen får öppna den där första luckan i våra julkalendrar. Kanske gick vi upp extra tidigt imorse för att titta på det första avsnittet av årets julkalender på SVT. Kanske ser vi snön falla utanför fönstret (eller kan i alla fall låtsats!).

Julkalendrar medför en nästan magisk känsla med sig. Vetskapen att vi får någonting nytt med varje dag som går, får öppna en ny lucka och se vad som gömmer sig där under, och samtidigt räkna ner dagarna och känna längtan mot den stundande julafton som så många av oss håller kär.

Årets jul kommer för många av oss inte att se ut eller kännas som vanligt. Många av de vi håller kära har inte möjligheten att ta sig hem. Kanske andra inte längre finns med oss. Kanske tvingas vissa av oss fira julen ensamma när familjen befinner sig långt bort.

Det blir i år kanske viktigare än någonsin att hålla fast vid de traditioner den här årstiden medför. Att försöka göra allt så bekant som möjligt, trots att ingenting i världen känns som det ska. En sak som vi kopplar väldigt starkt till julen är just julkalendrar. Längtan efter att öppna nästa lucka och nedräkningen till den 24:e, till julmat, Kalle Anka, klappar och julmusik.

Därför har vi i år tagit fram en julkalender till er på det enda tema vi känner till, på temat som genomsyrar hela vår vision och verksamhet – strävan mot ett mer jämställt näringsliv!

Vi vill se fler kvinnor i ledande positioner. Fler kvinnor i bolagsstyrelser. Fler kvinnliga ägare och entreprenörer. Vi jobbar i alla våra verksamheter – Women for Leaders, Karriärpodden och EQ Executive Search – med att driva utvecklingen mot ett mer jämställt näringsliv genom nätverkande, ledarskapsutveckling, rekrytering och genom att lyfta fram inspirerande kvinnor vi möter längs vägen. Med årets julkalender vill vi lyfta just dessa – de moderna, kvinnliga ledarna i vårt nätverk som utstrålar #PayItForward på riktigt!

Luckorna i vår julkalender öppnas på Instagram – varannan dag på Women for Leaders’ konto och varannan dag på Karriärpoddens – och på LinkedIn. Om ni inte redan följer oss där, se till att göra det så ni inte missar någon lucka!