Ledare hyllar Women for Leaders ledarskapsprogram

29 May 2019

Sedan starten för två år sedan har Women for Leaders Premium Leadership Program lockat många ledare från stora svenska företag.  

Nu går flera av de examinerade ledarna ut och hyllar programmet för dess jämlikhet och handlingskraft.

Louise Callenberg, sektionschef för digital förnyelse och samverkan på Sveriges kommuner och landsting (SKL), var en av årets deltagare i WFL:s Premium Leadership Program.

– Jag sökte mig till Women for Leaders för att jag letade efter ett sammanhang där jag kunde inspireras av de som är mina förebilder och hitta nya likar att utvecklas med. Det behövs fler kvinnor som tar ledning och är vägvisare för framtiden i vårt samhälle, säger Louise. Hon berättar att hon upplevde jämlikheten som slående i programmet.

– Vi lade utmärkelser och höga titlar åt sidan och möttes som viljestarka människor med massor av kompetens, erfarenhet och potential för att tillsammans jobba för en bättre värld och arbetsmarknad.

– Våra ledarskapsprogram i kombination med vårt nätverk är det som gör oss unika på marknaden, säger Jeanna Rutherhill – en av Women for Leaders två grundare.

Enligt Eva Ekedahl, den andra i duon, spelar deras co-designers väldigt stor roll i programmens framgångar.

– Det är såklart oerhört kul att höra hur mycket våra deltagare uppskattar vårt upplägg. Jag tror att det faktum att vi låtit några av landets mest framstående kvinnliga ledare co-designa är det som gjort programmen så praktiskt handlingskraftiga.

Anna Nyblom, Digital Product Area Lead, Consumer & Enterprise DigitalVolvo Cars, var en av de kvinnor som gick programmet tillsammans med Louise. Även hon upplever att WFL ger en fantastisk möjlighet till nätverkande och kunskapsutbyte med andra kvinnor som vill växa i sitt ledarskap.

– Jag har nu kunskap, verktyg, stärkt självinsikt och ett oerhört fint nätverk att luta mig mot i mitt framtida arbetsliv! säger Anna.

På frågan vem som bör söka programmet är svaret enkelt:

– Alla kvinnor som brinner för att utveckla sitt ledarskap!