Intervju med Anna Nyblom

Anna Nyblom, IT Director Corporate Functions - Volvo Cars 

Vad gjorde att du sökte till programmet? 

Jag fick ett generöst tips om programmet av en kollega som deltagit i första årskullen.

Givet våra gemensamma utmaningar med digital transformation och att vara ledare i en snabbrörlig värld, så kunde jag snabbt se att programmet skulle ge mig bra stöd och inspiration till handling i mitt dagliga arbete.

Vilka utmaningar har du i din roll och ditt företag i dag? 

Jag är del av att driva en digital och agil transformation för mitt affärsområde.

Några av utmaningarna handlar just om att förändra ledarskap, lämna kontroll och hierarki och genom tydlig riktning, syfte och aktivering av en kultur som stöttar detta skapa livsrum för självstyrande team. En annan utmaning är att jag brinner för att skapa ett digitalt arbetsliv som tar fram det bästa hos våra anställda och möjliggör effektivitet, prestation och välmående. Det kräver att vi tänker helt annorlunda runt våra digitala leveranser och verkligen kopplar dem till våra användare och deras behov. Vi behöver också lära oss att vara förändringsledare i det dagliga för att säkra att vi inte gör punktinsatser, utan genom kontinuerliga leveranser, ledarskap och kommunikation säkrar att vi ändrar beteenden och tar till oss de digitala möjliggörarna i vårt dagliga arbetsliv.

Vad utmärker just det här programmet? 

WFL ger en fantastisk möjlighet till nätverkande och kunskapsutbyte med andra kvinnor som vill växa i sitt ledarskap och med våra fantastiska co-designers.

Co-designers ger oss i programmet en möjlighet att ta del av deras erfarenheter och kunskap på ett oerhört generöst sätt. Vi får tillgång till både teori, verktyg och praktiska erfarenheter samt möjligheten att öka självinsikt genom att spegla oss i varandra, som gör det lätt att utveckla det egna ledarskapet. Och inte minst möjligheten att väldigt nära genom kontinuerlig kontakt känna ett systerskap med alla fantastiska kvinnor, där vi i mycket delar liknande utmaningar och möjligheter. Jag uppskattar också den digitala modulen i detta program mycket, eftersom det talar extra mycket till mig där jag står i mina egna utmaningar.

Vilken direkt nytta kan du se att du får med dig till din organisation och till dig själv? 

Framför allt blir jag som ledare och Anna oerhört stärkt i mitt ledarskap.

Jag känner att jag själv sätter gränserna för vart jag kan gå. Jag har kunskap, verktyg, självinsikt och ett oerhört fint nätverk att luta mig mot i mitt framtida arbetsliv.

Vilka ska gå programmet tycker du? 

Alla tjejer som brinner för att utveckla sitt ledarskap!