Om oss

Women for Leaders 

Kvinnor och män ska ha lika möjligheter och rättigheter i karriären. 

Vi vill se fler kvinnor leda företag och länder, fler kvinnor i bolagsstyrelser och fler kvinnliga ägare.

Genom att skapa mötesplatser för kvinnor i olika led i sin karriär, hjälper vi dem att få lära av varandra, utvecklas tillsammans och uppnå sina mål. Vi vill se en värld där kvinnor och män båda kan följa sina drömmar utan hinder. Vi vill att kvinnor och män ska ha lika möjligheter och rättigheter i karriären.

All forskning*) visar att jämställda företag är mer lönsamma och hållbara över tid. De som lyckas har bättre kundnöjdhet, bättre medarbetarnöjdhet, är bättre på att attrahera talang och har bättre beslutsförmåga, vilket ger bättre avkastning. Ändå har vi inte kommit längre. Fortfarande ser vi stora löneskillnader mellan män och kvinnor och andelen kvinnor i ledningsgrupper är fortfarande mindre än en tredjedel. De senaste åren har företag rapporterat att de är mycket engagerade i frågor om jämställdhet och mångfald. Trots det har engagemanget inte översatts till tillräckligt meningsfulla resultat. Därför startade vi Women for Leaders i juni 2016, med syftet att få fram fler kvinnliga ledare.

Vår vision, att skapa ett ekosystem för kvinnor i karriären, närmas genom att utveckla fler initiativ. Idag erbjuder vi ledarskapsprogram för kvinnor på exekutiv nivå. Vi har ett ständigt växande nätverk för kvinnor på alla nivåer som önskar stöd och inspiration i sin karriär. Genom Karriärpodden, podcasten med Sveriges mest framgångsrika kvinnliga ledare, lyfter vi kontinuerligt fram förebilder.

Vidare arbetar Women for Leaders även med att föreläsa och arrangera workshops i jämställdhet och inkludering för företag. Med andra ord arbetar vi från alla håll för att skapa det ekosystem som vi tror leder vägen till en framtid med välbalanserade ledningsstrukturer och lika möjligheter i karriären.

Women for Leaders ekosystem består av starka ledarprofiler, Co-designers och ett dedikerat Advisory board som funnits med sedan start.