Intervju med Katarina Krznaric Mesán

Katarina Krznaric Mesán, COO - Exuviance 

Vad gjorde att du sökte till programmet? 

Jag tyckte att programmet stack ut från mängden både vad gäller profil, upplägg och metod.

Jag fastnade för att programmet är co-designat av framstående kvinnliga ledarprofiler med starkt fokus på ett ledarskap som behövs i en allt mer snabbrörlig och föränderlig värld. Den starka kopplingen till näringslivet tillsammans med tyngdpunkten på nytänkande och framtid matchade mitt behov av att stärka mig i min nuvarande roll och skapa en bra grund för framtida roller.

Vilka utmaningar har du i din roll och ditt företag i dag?  

Som för många företag handlar det mycket för oss om att möta behovet av omställning och digital transformation, för att hela tiden vara relevanta på marknaden.

Köpbeteenden ändras och vi ska kunna erbjuda lösningar som matchar kundernas behov i alla led. Att jobba med försäljning idag är något helt annat än för bara något år sedan och det kommer givetvis att ta ny skepnad också i framtiden, det gäller för oss att hela tiden ligga i framkant och ha ett ledarskap som främjar hela resan såväl i organisationen som utåt.

Vad utmärker just det här programmet? 

Mängden exempel och lärdomar från verkligheten genom alla co-designers.

Att teori och praktiska övningar varvas på ett väldigt dynamiskt sätt, vi utmanas hela tiden och det blir aldrig tråkigt. Att vi tränas i både det strategiska och personliga ledarskapet för att skapa långsiktiga och hållbara organisationer. Som ledare har jag på ett väldigt bra sätt fått en röd tråd genom behovet av strategisk fokus, att utvecklas med tiden och att bottna i det personliga ledarskapet, som jag inte fått på samma sätt av tidigare program.

Vilken direkt nytta kan du se att du får med dig till din organisation och till dig själv?  

Förutom massor med verktyg, nya kunskaper och ett härligt nätverk att fortsätta inspireras av, har jag även blivit stärkt i min nuvarande ledarroll.

Det har varit väldigt värdefullt att få en bekräftelse på att vi är på rätt väg i vår förändringsprocess. Samtidigt kan jag direkt använda många av de kunskaper och verktyg vi lärt oss och fullt ut använda ledarskapet som den fantastiska möjliggörare det är. Programmet har gett en otroligt bra helhetsbild av alla delar som ska hänga ihop för att jag som ledare ska nå den fulla potentialen hos både mig och andra.  

Vilka ska gå programmet tycker du? 

Alla som vill växa som ledare och människa, och som vill säkra sitt ledarskap för framtiden – i ett sammanhang som präglas av ett nyfiket prestigelöst utforskande och en tydlig vision om att göra skillnad.