Eva Ekedahl och Jeanna Rutherhill driver sedan tidigare Women For Leaders (WfL), EQ Executive Search och Karriärpodden. Deras nya tjänst Signe är uppkallad efter föregångaren Signe Bergman, en av de främsta kvinnorna som kämpade för kvinnors rösträtt i Sverige. Storyn bakom affärsidén bygger på grundarnas egna upplevelser av glastaket och kraften i “women powering women”.

– Våra egna karriärer började med en stark tro på jämställdhet, något som senare i karriären inte visade sig vara en självklarhet i näringslivet. Här uppstod en drivkraft till att påskynda och påverka, och efter att Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson hade medverkat i Karriärpodden introducerade hon mig för Jeanna. Sedan dess har vi med bolaget Women for Leaders byggt upp ett community med tiotusentals kvinnor. Vi skapade nätverket och ledarskapsprogrammet som vi själva hade behövt. Och behovet av mentorskap återkommer om och om igen i samtalen om att ta sig framåt i karriären, därför har vi utvecklat Signe, säger Eva Ekedahl, grundare av Signe.

Signe ska sänka tröskeln för mentorskap men också vara ett praktiskt stöd under hela mentorskapsprocessen. Tjänsten är tillgänglig för alla kvinnor som vill bli eller söker en mentor och matchar automatiskt ihop mentor och adept utifrån angivna kriterier. Lansering kommer initialt att ske på den svenska marknaden, men lösningen är skalbar. Nu går flera stora bolag som Novax, Volkswagen Group Sverige, Svensk Fastighetsförmedling och Stena AB in som partnerbolag. Flera tunga kvinnliga näringslivsprofiler, bland annat Johanna Frelin, vd på Riksbyggen, Veronica Rörsgård, vd på Lernia och Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling ställer sig också bakom tjänsten.

– Vi är otroligt stolta över att ha med oss flera framgångsrika och inspirerande kvinnliga ledare som investerare. Nu ser vi fram emot att göra mentorsmatchning tillgängligt för alla kvinnor i karriären. Behovet av en mentor är stort, och viljan att hjälpa en annan kvinna framåt i karriären är minst lika stort. Signe är women powering women – och vi är övertygade om att tjänsten kommer att göra stor skillnad för väldigt många kvinnor. Vårt mål är ju att bidra till ett mer jämställt arbetsliv med fler kvinnor på ledande positioner – vi och våra döttrar ska kunna bli statsministrar, börs-vd:ar och styrelseordföranden, säger Jeanna Rutherhill, grundare av Signe.

För ytterligare information kontakta:
Alexandra Vass, presskontakt, Adersten&Norlin Communications
alexandra@aderstennorlin.com / +46 (0) 70 – 771 51 65

Om Women for Leaders Women for Leaders grundades 2016 av Eva Ekedahl och Jeanna Rutherhill med målet att se fler kvinnor i ledande positioner och bolagsstyrelser samt fler kvinnliga ägare och entreprenörer. Syftet med grundarnas alla verksamheter – Women for Leaders, Karriärpodden och EQ Executive Search – är att driva utvecklingen mot ett mer jämställt och hållbart näringsliv genom nätverk, ledarskapsutveckling, rekrytering samt genom att lyfta fram inspirerande kvinnor och ämnen som möjliggör ett jämställt arbetsliv och ett modernt ledarskap. Nu släpper grundarna även den digitala plattformen Signe som är en digital språngbräda för alla kvinnor som vill utvecklas oavsett var i karriären de befinner sig.