Detta säger några av deltagarna om Premium Leadership Program

29 April 2019

Ett program designat av framstående kvinnliga ledare - med fokus på det moderna ledarskapet 

Att det är individerna som är organisationen är inget nytt – när medarbetare och ledare utvecklas så utvecklas också företaget. Det menar två av årets deltagare i programmet ledarna Katarina Krznaric Mesán och Cindy Andersen. 

Women for Leaders öppnar nu för tredje året i rad anmälningsprocessen till Premium Leadership Program som går av stapeln i höst. Programmet, designat av framstående kvinnliga ledarprofiler från näringslivet, är ett ledarprogram riktat till kvinnor som redan har chefserfarenhet i ryggen men vill ta sitt ledarskap till nästa nivå.

Katarina Krznaric Mesán, Vice VD på HBS Nordic AB (Exuviance och NeoStrata) och Cindy Andersen, Global Affärsområdesansvarig på IKEA, är två av de högt uppsatta affärskvinnor som deltog i fjolårets program.

– Programmet har verkligen ett starkt fokus på det moderna ledarskap som behövs i en allt mer snabbrörlig och föränderlig värld, säger Katarina Krznaric Mesán som beskriver det föränderliga köpbeteendet i en digital transformation som en av utmaningarna för hennes företag. 

– Vi ska kunna erbjuda lösningar som matchar kundernas behov i alla led. Att jobba med försäljning idag är något helt annat än för bara något år sedan och det kommer givetvis att ta ny skepnad också i framtiden, det gäller för oss att hela tiden ligga i framkant och ha ett ledarskap som främjar hela resan såväl i organisationen som utåt. 

Sitt deltagande i Premium Leadership Program säger hon ha givit henne en värdefull bekräftelse på att de är på rätt väg i sin förändringsprocess, samtidigt som hon ser sig kunna använda många av de kunskaper och verktyg hon lärt sig och fullt ut använda ledarskapet som den fantastiska möjliggörare det är.

Även Cindy Andersen beskriver just den ökade förändringstakten som en av de stora utmaningarna med hennes jobb.

– Den stora utmaningen som ledare och företag har är att som minimum kunna hålla samma förändringstakt som världen runtomkring, kombinerat med en stor portion nyfikenhet på det som sker för att utvecklas i rätt riktning, säger hon och poängterar samtidigt att det är när individer utvecklas som företaget går framåt. 

Det unika med WfL Premium Leadership Program menar hon är att det så tydligt definierar det moderna ledarskapet.

– Programmet har stärkt och bottnat mitt ledarskap, gett mig nyfikenheten och kraften att accelerera och leda mig själv och min organisations utveckling in i framtiden och skapat ett fantastiskt nätverk av kompetens, säger Cindy som vill uppmuntra andra nyfikna ledare med motivation och energi att ta sitt ledarskap till nästa nivå genom Women for Leaders program.

Läs mer och anmäl intresse.